Palma celebra aquest dilluns la Festa de l'Estendard

Palma celebra aquest dilluns la Festa de l'Estendard, que se celebra cada 31 de desembre en la capital de Balears, per a commemorar l'entrada de les tropes del Rei En Jaume. A més, durant els actes previstos per a aquesta jornada, s'escenificarà el lliurament de les Medalles d'Or de la Ciutat.

La celebració comença amb la col·locació del Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí a la Plaça de l'Ajuntament de Palma. Posteriorment, la comitiva d'autoritats, es trasllada a la Catedral on se celebrarà una missa commemorativa presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

A l'acte, hi assistiran la presidenta del Govern, Francina Armengol, la vicepresidenta, Bel Busquets, així com el president del PP, Biel Company, entre altres representants polítics.

A les 12.00 hores, de tornada a la Plaça de Cort, té lloc l'acte simbòlic de col·locació del penó del Rei Jaume I i la representació de 'La Colcada' de Pere d'Alcantara Penya. Serà representada per Miquela Lladó i els nins de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

Finalment, a les 12.15 hores té lloc l'acte oficial de lliurament de les Medalles d'Or de la Ciutat a la sala de plens de Cort. Aquest any es distingeix a títol pòstum al director artístic Antoni Socias. A més, es lliuraren les medalles a la Galeria 6A, a Antoni Tarabini, al col·legi Sant Agustí, a Amadiba i a l'Associació de Donants de Sang.

+ VIST