Aproven la construcció d'un aparcament de 99 places a Santa Maria

|

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres l'aprovació del projecte de construcció d'un aparcament dissuasiu al costat de l'estació de tren de Santa Maria del Camí i la declaració d'ocupació urgent dels terrenys afectats per l'expropiació necessària.

Segons ha informat Costa, aquesta iniciativa suposa una inversió de 599.274,39 euros i el termini estimat d'execució de les obres serà de tres mesos. L'estació de Santa Maria està situada en la part nord del nucli urbà i presenta una falta evident d'aparcament públic en els seus voltants.

Aquesta actuació té com a finalitat permetre als usuaris de vehicle privat arribar a l'estació de Santa Maria i estacionar el seu vehicle, la qual cosa potenciarà el transport públic amb un canvi intermodal de la línia ferroviària Palma-Inca-Sa Pobla-Manacor.

L'aparcament tendrà un únic accés d'entrada i sortida des del camí de Coanegra. També s'ha d'ampliar la vorera d'accés al carrer de Sant Antoni i es tornarà a pavimentar l'espai annex als edificis de l'estació.

Els equips tarifaris es ressituaran a l'interior de l'edifici principal de l'estació. Així mateix, es retirarà l'arbrat amb símptomes evidents de malaltia i s'instal·larà nou enllumenat i mobiliari urbà. Finalment, també se soterraran els serveis aeris en el tram del carrer de Sant Antoni entre l'estació i el nou aparcament.

Aquest aparcament s'integrarà a la Xarxa Ferroviària d'Interès General de Balears, de conformitat amb l'establert en l'article 118 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de la comunitat.

+ VIST