Teatre de carrer a Palma per a sensibilitzar i conscienciar contra la violència masclista

La plaça del Tub ha acollit aquest dilluns la representació de l’obra de teatre de carrerN’Emma i el pinzell”, de la companyia Centimets Teatre. La peça s’emmarca en el programa d'actes del 25 N com a Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones.

El regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha assistit a la representació i ha destacat «la importància de donar visibilitat a formes subtils de violència masclista com el control dins la parella». «És una forma de fer arribar el missatge contundent de que a aquesta ciutat les violències masclistes no són tolerades. Cercam tots els mecanismes per fer arribar aquests missatge a un públic, com per exemple el més jove, al qual sovint ens és difícil accedir», ha dit.

L'obra reflecteix una situació de violència masclista, des del seu inici fins que es produeix. L’objectiu és donar visibilitat i conscienciar la ciutadania davant aquesta xacra, a més d’aconseguir que la població identifiqui què és una situació de violència masclista. La peça centra el focus en aquelles conductes que passen desapercebudes i que fins i tot es normalitzen, com la gelosia o el control, i que en realitat són formes de violència cap a les dones. També es representarà el 15 de novembre al mercat municipal de Pere Garau i el 23 de novembre a la plaça de la Porta Pintada. El 7 de novembre es va poder veure a l’IES Ses Estacions.

El teatre al carrer forma part del programa d'activitats que des de l'Àrea d'Igualtat i Drets Cívics s'ha elaborat juntament amb institucions i entitats per tal de commemorar el 25 N com a Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones. Els actes començaren el 10 de novembre i finalitzaran el 29 de novembre. El programa inclou 25 activitats que tracten des de diferents perspectives la violència cap a les dones, entre les quals es poden trobar les següents:

21 de novembre: inauguració de l’exposició “La voz que surge del silencio”, amb la projecció d’un vídeo musical i l’actuació de la cantautora Ana Martí. La mostra es compon d’expressions artístiques de dones i infants supervivents de la violència de gènere. A Flassaders.
23 de novembre: minut de silenci per les dones assassinades per violència masclista a les entrades dels centres de treball i a les administracions públiques. A les 12 hores.
23 de novembre: contacontes i espectacle de titelles a Flassaders. A les 17.30 hores.
23 de novembre: “Chocho Charla. Empoderándonos desde nuestros coños”, a càrrec de La Psicowoman. A Flassaders a les 18 hores.
24 de novembre: exposició “El control no és amor: vull viure l’amor en llibertat”, on es recullen els missatges recollits durant la campanya. A l’Espai Jove Llevant.
25 de novembre: manifestació contra les violències masclistes.
27 de novembre: mostra del taller “Venus sense cànon”, una iniciativa del Casal Solleric amb dones del Servei d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere que durà a terme l’artista Laura Marte.
28 de novembre: “Violència de gènere i literatura”, fòrum de lectura Push, de Saphire, dinamitzat per Ramona Pérez.

+ VIST