Organitzen una jornada per retirar els munts de pedres col·locats en platges de Formentera

Formentera acollirà dissabte 10 de novembre una jornada per retirar els munts de pedres col·locats a la zona d'es Trucadors, segons ha informat el Consell Insular que organitza aquesta iniciativa al juntament amb Gen-Gob i a la Conselleria de Medi ambient.

La jornada arrencarà a les 10.30 hores amb una xerrada informativa en el punt de trobada establerta, l'aparcament d'es Ministre, a Illetes. A la zona d'es Trucadors, els assistents retiraran «alguns dels nombrosos munts que hi ha i tractaran de retornar les pedres al seu lloc d'una manera ordenada i respectuosa amb l'entorn», ha dit la consellera de Medi ambient de Formentera, Daisee Aguilera.

Segons ha explicat, aquesta zona està situada al Parc Natural de ses Salines i és un espai «especialment fràgil» a causa de l'erosió a causa de l'onatge i al vent, sent «extremadament sensible» a qualsevol canvi.

Segons Aguilera, l'increment en el nombre de visitants, sumat a la moda de crear escultures de pedres, «accelera considerablement els processos erosius naturals i propicia la futura desaparició d'aquesta part de l'Illa».

Així, la consellera ha reiterat que cal conscienciar a la població sobre la importància de no alterar un espai tan sensible, intentant retornar la zona al seu estat natural. Els interessats a participar en la jornada podran dirigir-se el dissabte a les 08.30 hores al port d'Eivissa, obtenint els desplaçaments entre illes gratis, així com el trasllat fins a Illetes.

+ VIST