Posen en marxa una pla per formar 1.400 professionals en prevenció de violència masclista

|

Atenció Primària de Mallorca ha posat en marxa un pla de formació amb l'objectiu d'assessorar, formar i sensibilitzar a 1.400 professionals de la salut en la prevenció de la violència masclista.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la reunió informativa per a professionals referents del Programa de Violència Masclista dels Centres d'Atenció Primària de Mallorca.

La formació, que anirà a càrrec d'un grup de quatre formadores expertes, pretén aportar coneixements, unificar criteris i oferir orientacions i recursos aplicant el protocol d'actuació sanitària en casos de violència masclista que existeix actualment.

Aquest dimecres, a més, s'han presentat 72 professionals que han sigut designats per la Gerència d'Atenció Primària com a referents i responsables en violència masclista en els 45 centres de salut de Mallorca.

En concret, són 34 metges, 31 infermers, quatre matrones, dos auxiliars d'admissió i una treballadora social que van rebre la formació al llarg de l'any passat.

Aquest pla de formació es dirigeix a treballadors dels centres de salut i unitats bàsiques, i també a aquells que treballen en el Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP). S'inicia aquest mes de setembre i es durà a terme mitjançant uns tallers de sis hores de durada, de caràcter obligatori i dins de l'horari laboral. L'objectiu és anar més enllà de la sensibilització i aproximar-se al que seria una formació bàsica en prevenció de violència de gènere.

La formació s'inicia l'últim trimestre de l'any en els centres de salut i unitats bàsiques de Felanitx, Campos (Xaloc), Santanyí, Llucmajor i Coll d'en Rabassa. Així, abans de finals de 2018, es preveu formar uns 350 professionals de 12 centres de salut.

L'any que ve s'anirà informant i coordinant les hores de formació amb la resta de centres. Una vegada finalitzada la formació per centres de salut s'ha previst realitzar una altra sobre salut i gènere, per mòduls i dirigida a població específica.

+ VIST