El GOB exigeix que es denegui la declaració d'interès general d'un nou aparcament a Cala Agulla

|

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha presentat aquest dimarts al·legacions contra la declaració d'interès general d'un nou aparcament a Cala Agulla i ha demanat que es tanqui l'actual, ja que es tracta d'zona ANEI i no disposa de llicències.

Segons ha exposat l'entitat ecologista, al maig ja es va presentar una denúncia davant l'Ajuntament de Capdepera, la Conselleria de Medi ambient i l'Agència de Defensa del Territori en relació diferents actuacions relatives a la construcció d'un aparcament sense llicència ni la preceptiva declaració d'interès general.

Actualment, està en exposició pública la petició de declaració d'interès general que des del GOB han advertit que s'ha de denegar «pels valors de la zona i la pressió que ja pateix». La proposta d'aparcament vol donar servei a la platja natural de Cala Agulla, en una zona natural «molt valuosa i fràgil que es troba en un elevat estat de degradació i sotmesa a una forta pressió d'ús públic sense cap tipus d'ordenació ni regulació».

L'entitat ha denunciat que la proposta que es presenta es fa sense cap tipus de justificació, ja que, han assegurat, no hi ha necessitat d'implementar un aparcament damunt sòl rústic. Per això, des del GOB han considerat que cal tancar l'aparcament actual i, atenent les necessitats de recuperació de la zona, s'ha de tancar el tràfic rodat i situar l'aparcament en l'exterior de l'àrea natural.

+ VIST