La Comissió d'Illes de la UE inclou tres propostes de les Balears en l'Assemblea General

|

La Comissió de les Illes de la Unió Europea ha inclòs tres propostes de les Balears relatives a compensar la insularitat dins de la declaració final de la 38a Assemblea General.

Segons ha explicat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, les esmenes introduïdes recullen que la Comissió Europea tengui en compte la discontinuïtat territorial i l'estacionalitat com a factors avaluables per accedir a les ajudes en concepte d'insularitat; que s'implementi un nivell diferenciat per a les regions allunyades com a les Balears; i, finalment, la proposta per modificar els reglaments que regulen les ajudes que reben les empreses per compensar les despeses del transport.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, han participat en aquesta cima, que pertany a la Conferència de les Regions Perifèriques i Marítimes de la UE. En la seva intervenció aquest dijous Pons va destacar que un dels temes que més preocupa a les Illes és el transport de mercaderies, ja que les empreses de les Balears suporten un important increment dels costos, que arriben a quadruplicar els dels territoris continentals.

La UE atenua aquestes diferències a les regions ultraperifèriques, però les Balears no té accés a aquestes ajudes. Per això, Pons va defensar que la dificultat per a les Illes «radica més en la discontinuïtat territorial que en la distància».

+ VIST