L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana rebrà 16.000 euros per al foment de la creació literària en català

|

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous, amb el vot en contra de PP i Ciudadanos la concessió d'una subvenció de 16.000 euros a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) per dur a terme una sèrie d'activitats que fomentin la creació i el consum de cultura en català.

Algunes d'aquestes activitats són els premis literaris Cavall Verd, l'activitat Espai Reverb, l'edició de Nova Bibliogràfica dels escriptors de les Illes i el recital literari Festival Poèsart d'Artà de vi i poesia.

La institució insular ha informat en un comunicat que va començar a concedir aquesta subvenció en l'any 2006 i la va mantenir fins a 2010. El 2011 es va deixar de concedir per motius de restricció pressupostària i el 2017 es va tornar a atorgar de nou perquè «compleix amb les finalitats que ha de fomentar aquesta institució»

Així, donar suport a la dinamització de la creació literària en català i de la cultura, així com a les entitats i associacions que les promouen són algunes d'aquestes finalitats.

El Consell ha indicat que l'AELC és «l'única associació amb implantació a Mallorca que representa escriptors en llengua catalana i que compta amb més de 1.460 socis, 140 d'ells mallorquins».

+ VIST