El GOB recorda al Consell que la delimitació del Molí d’en Regalat està pendent de resolució judicial

|

El grup ecologista GOB ha recordat aquest dimecres al Consell que la delimitació de la 'illeta' del Molí d'en Regalat està pendent de la resolució d'un recurs per part de l'Audiència Nacional. Així ho ha indicat el GOB, qui ha qualificat de «convenient i prudent» la proposta del Consell de suspendre l'aprovació definitiva de l'adaptació a les normes pel que fa al Molí d'en Regalat.

No obstant això, la raó de la proposta del Consell és que no es justifica la densitat edificatòria presentada per part de l'Ajuntament d'Artà, de vuit edificis, i el GOB considera que hi ha «dos arguments més de pes que el Consell no pot passar per alt», la resolució de l'esmentat recurs i l'exigència de cessions urbanístiques.

Segons el GOB, és necessari «esperar a tenir una sentència ferma» a causa de «les conseqüències que això podria ocasionar a l'interès públic de preservació d'aquest espai». Es tracta d'un recurs de la promotora de l'edificació d'uns xalets a la zona contra una resolució del Ministeri espanyol d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient aprovada el 2016. Es tracta d'una modificació de la ribera del mar i modificació del límit de la zona de servitud de protecció, en el tram de la 'illeta' del Molí d'en Regalat com reivindicava el GOB.

Al marge de la resolució del recurs, el GOB ha recalcat que segueix «apostant fortament per la protecció íntegra» d'aquest espai, i ha animat al Consell i a l'Ajuntament a «aprofitar la resolució Ministerial, quan aquesta sigui definitiva, per valorar les opcions i fórmules que podrien possibilitar la protecció íntegra d'aquest emblemàtic espai».

A més, també creu que s'han de «exigir, en tot cas, les corresponents cessions urbanístiques: cessió de vials, zones verdes i aprofitament mitjà per preservar les garanties del patrimoni municipal i la hisenda pública municipal». «No es poden atorgar drets edificatoris sense les corresponents cessions que preveu la llei», insisteixen des de l'entitat ecologista.

+ VIST