MÉS celebra que l'Audiència reconegui que les muralles d'Artà són de l'Ajuntament

|

MÉS per Mallorca ha celebrat que l'Audiència Provincial hagi revocat la decisió del Jutjat de Primera Instància número 5 de Manacor i hagi declarat que les muralles i patis interiors del recinte de Sant Salvador d'Artà són propietat de l'Ajuntament i no de la parròquia.

El coordinador MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha expressat que aquest és «un èxit fruit de la lluita de diferents persones i formacions que rebutgen l'opacitat» amb la qual l'Església catòlica «ha immatriculat (inscrit per primera vegada) diferents propietats».

Segons han assenyalat des de MÉS, des del 1998 fins a 2015 l'Església ha pogut, mitjançant un canvi de normativa del Govern Aznar, immatricular béns al seu nom. Per la seva banda, el Govern té comptabilitzats 208 propietats a nom de la institució des de la restauració de la democràcia. Aquest llistat es va elaborar arrel la petició d'una Proposició No de Llei que van registrar Podem i MÉS per Mallorca el 2016.

A més, Balboa ha destacat el treball fet per l'ajuntament d'Artà i també el del batle de Mancor de la Vall, Guillem Vilallonga per recuperar les dues places que l'església immatriculà l'any 2015.

+ VIST