Rajoy es reunirà amb Torra «quan formi govern»

|

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que es reunirà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, «quan constitueixi un govern» a Catalunya. També li ha sol·licitat un Executiu «normal, sense empresonats ni escapolits, que es comprometi a complir la llei i recuperar la normalitat». «Està única i exclusivament a les seves mans», ha emfatitzat.

«Però clar, ha de ser un Govern normal, no es pot pretendre fer un Govern amb dues persones que són a la presó, als quals els tribunals no els deixen sortir, o amb dues persones que estan escapolides de la Justícia i viuen a Brussel·les», ha manifestat, en al·lusió a Josep Rull, Jordi Turull, Toni Comín i Lluis Puig.

Rajoy demana a Torra que no faci «com el seu antecessor»

Rajoy ha dit que ell no descarta la possibilitat de noves eleccions a Catalunya i ha assenyalat que això «no tendria sentit». Després de demanar-li si està disposat a reunir-se amb Torra al maig o juny, el cap del Govern espanyol ha dit que «si em crida i quan constitueixi un govern, per descomptat em reuniré. És la meva obligació».

+ VIST