Eduardo Zaplana, entre els sis detenguts en ‘l’operació Erial’ per blanqueig

|

La Guàrdia Civil ha detengut, en el marc de l'operació Erial, per diversos delictes relacionats amb el blanqueig de capitals a l'exministre i expresident del País Valencià Eduardo Zaplana. També han detengut el qui era el seu cap de Gabinet, Juan Francisco García, i l'empresari Vicente Cotino, segons fonts de la recerca.

Aquestes mateixes fonts han confirmat que a més dels anteriors, hi ha altres tres detenguts. Un d'ells és Francisco Grau, economista i exsecretari del consell d'administració de la CAM des de 1998 fins a 2007 i després membre de la seva comissió de control fins a la intervenció de l'entitat bancària.

Torra sobre la detenció de Zaplana

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s'ha referit aquest dimarts a la detenció de l'expresident i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals: «Ja no és un degoteig, és un pantà de corrupció». «Ens estam adonant de fins a quin punt això (la corrupció) és tan immens», ha valorat en una entrevista de Rac1. També ha recordat que en pocs dies es preveu conèixer la sentència del conegut com a cas Gürtel de suposada corrupció del PP.

Telefònica suspèn la relació laboral amb Zaplana

Tot i que va deixar la política fa deu anys, Eduardo Zaplana estava vinculat laboralment amb Telefònica. L’empresa ha fet pública la suspensió «amb caràcter immediat la relació laboral que, a l’àrea d’Assumptes Públics, manté amb Eduardo Zaplana a l’espera de conèixer més detalls respecte la seua situació».

+ VIST