L'artista mediterrània Mona Hatoum rep el premi Trobades Albert Camus

L’artista libanesa ha estat escollida per unanimitat pel jurat conformat, entre d’altres, per la gran especialista camusiana Agnès Spiquel i l'escriptor Tahar Ben Jelloun

Aquest dissabte s'ha donat a conèixer el nom de la guanyadora del premi Trobades Albert Camus. | Trobades Albert Camus

Palma |

Aquest dissabte s'ha donat a conèixer a Sant Lluís (Menorca) el nom del primer guardonat amb el Premi Trobades Albert Camus. Es tracta de l'artista Mona Hatoum.

Hatoum és una artista nascuda a Beirut en el si d'una família palestina. Des d'un imaginari fecund i audaç, treballa sobre la matèria de la vida quotidiana, la transforma i la reinventa en un univers que ens captiva i ens interroga.

Segons han destacat des de l'organització de les Trobades Albert Camus, Hatoum «és mediterrània i ser mediterrània és una manera de ser en el món. El desplaçament i l'exili teixeixen la tela d'una memòria ferida i exigent. La seva obra, inscrita en la tradició minimalista, va més enllà, cap a una poesia indòmita. Albert Camus, l'home revoltat, es definia com un artista».

El jurat, compost per Juan Manuel Bonet, Agnès Spiquel, Victoria Camps, Josep Ramoneda i Tahar Ben Jelloun; li ha atorgat el premi per unanimitat.

+ VIST