[VÍDEO] Una jutgessa demana a un advocat que es tregui un llaç groc de la camisa, ja que «tots sabem què significa»

|

Aquest divendres el diari digital ElNacional ha avançat un vídeo que està sent del tot polèmic i comentat pels usuaris de les xarxes socials. Els fets succeïren el passat 5 d’abril.

En aquest, s’escolta com una jutgessa li «requereix» a un advocat, Raimon Montoliu, que es retiri el llaç groc que duu aquest a la camisa. «És el meu deure requerir amb el màxim respecte a l’advocat de la part demandada que es tregui el llaç groc que notòriament tots sabem què significa».

Al començament, els arguments de la magistrada s’emparaven en els articles 187 i 190 de la Llei Orgànica del Poder Judicial i en el 39 de l’Estatut General de l’Advocacia, que reforcen la idea que «els advocats tenen el deure de vestir la toga amb la dignitat i el prestigi que la porta i tenint el màxim respecte a la justícia». A més, l’adverteix que «no estam davant d’un fòrum de debat polític», recordant però que ella té «el màxim respecte a la llibertat d’expressió».

A tot això, Montoliu s’hi nega rotundament. «No em trauré el llaç ni la placa entenent que cap dels articles que ha mencionat obliga a cap de les parts, ni a cap lletrat, ni a cap procurador, ni a cap intervinent en una sala de justícia a limitar-li la llibertat d'expressió que un té i que la té a tot arreu i cap dels articles que menciona, amb els deguts respectes, possibilita limitar aquesta llibertat d'expressió i que entenem que ha de ser absolutament respectada per tothom i, fins i tot, i especialment, pels tribunals d'aquest país, per tant, no em trauré ni el llaç, ni la placa».

Els arguments inicials de la magistrada es començaren a descol·locar i aquesta recurrí a l’article 552 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que estableix que els advocats i els procuradors «podran ser corregits quan incompleixin les obligacions que els imposa la llei». En aquest sentit la jutgessa hi torna: «Moltes gràcies i em reiter en les manifestacions realitzades. Li requereix, novament, en base a l'article 552 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, una vegada més li don l'oportunitat que es tregui el símbol i si no vol fer-ho, així constarà en les presents actuacions».

L’advocat insisteix que no se’l traurà: «Entenem que aquest lletrat no compleix cap tipus d'obligació que imposi la llei i la llei processal i continuem mantenint que no hi ha obligació de retirar aquest llaç i aquesta placa senyoria».

+ VIST