La producció d'IB3 'Treufoc' guanya el Pello Sarasola a millor programa autonòmic

La sèrie de producció pròpia d’IB3 'Treufoc' ha estat guardonada amb el premi Pello Sarasola a millor programa autonòmic 2017. Aquest és el premi anual més important que atorga la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisions Autonòmiques (FORTA) i es va entregar aquest dimecres a les Jornades FORTA a Gran Canària, enguany organitzades per la radiotelevisió pública de l’arxipèlag canari.

Aquest és un premi únic anual que atorguen els responsables de les cadenes autonòmiques per votació a les diferents candidatures que proposa cada ens. Enguany hi competien també programes com 'Aeroport' de TV3, 'Patrias' d’ETB i 'Land Rober' de TVG.

'Treufoc' és una sèrie d’intriga, que es va estrenar dia 29 de maig de l’any 2017 a IB3 Televisió, en què un grup d’investigació format per dos policies, una experta informàtica i un forense intentaran descobrir qui és l’autor d’una sèrie d’assassinats que tenen relació amb casos ocorreguts a Mallorca durant el segle XVII.

La sèrie, enregistrada a Mallorca el 2017 i 2018, consta, ara per ara, de dues temporades de 10 episodis cada una, i està produïda per IB3, la televisió pública de les Illes Balears, en col·laboració amb la productora palmesana CEF. Des del passat 19 de febrer s’emet la segona temporada, que arriba al seu darrer episodi aquest dilluns 30 d’abril.

Treufoc està dirigida per Lluís Prieto, Toti García i David Mataró i està protagonitzada a la primera temporada, entre d’altres, per Queralt Albinyana, Joan Miquel Artigues, Jordi Rebellón, Aina Jagla i Paloma Navarro.

+ VIST