Formentera retira 13 embarcacions abandonades al litoral de l'Estany des Peix

|

L'àrea de Medi Ambient del Consell de Formentera ha retirat des del passat mes de setembre un total de 13 embarcacions, cinc auxiliars, dos remolcs, cinc taules de windsurf i un caiac, al litoral de l'Estany des Peix.

La retirada s'ha fet després de dur a terme tasques de vigilància a les rodalies d'aquesta zona, unes tasques de control que han permès comprovar que aquestes embarcacions i objectes presentaven estat d'abandó o que, per circumstàncies meteorològiques, podien afectar el medi ambient a causa d'enfonsaments que provoquessin risc de vessaments de combustible.

Des del Consell de Formentera han recordat que, si l'estat de les embarcacions o artefactes flotants provoca risc de contaminació o per a la navegació, la institució pot ordenar la seva retirada immediata notificant-ho a les autoritats competents, en aquest cas Demarcació de Costes i el Parc Natural de Ses Salines dependent de la Conselleria de Medi Ambient.

Així mateix, si l'objecte porta més d'un mes al mateix lloc i es troba en el mateix estat d'abandó i ocupant domini públic, aquest pot considerar-se un residu, en aquest cas el Consell té la competència per retirar-lo i tramitar la corresponent sanció.

+ VIST