Diferents ajuntaments del Pla signen un conveni de millora pel servei policia tutor de l’IES Sineu

|

Aquest dilluns l'Ajuntament de Sineu ha signat un conveni amb altres pobles del Pla per donar una millor cobertura i servei de policia tutor a l'IES Sineu. El conveni es va dur a un ple extraordinari el passat divendres 23 de febrer i es va aprovar amb 6 vots a favor, 2 abstencions i 3 vots en contra.

Context de la situació

Des de fa anys, per falta de recursos de l'Ajuntament de Sineu, el servei de policia tutor a l'IES Sineu no quedava cobert en la seva plenitud. A demanda de la comunitat educativa de l'institut es va demanar a l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) que plantejàs una solució per millorar el servei.
A proposta de l'ISPIB i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sineu i altres Ajuntaments del Pla de Mallorca que tenen alumnat dels seus pobles a l'IES (Sant Joan, Llubí, Sencelles i Maria de la Salut), s'ha signat aquest conveni.

El nou conveni

Estableix mecanismes de col·laboració entre els diferents ajuntaments esmentats, el qual permetrà reforçar les plantilles policials per circumstàncies especials i temporals, o per causes extraordinàries. Concretament, es tracta que aquests Ajuntaments col·laborin amb l'Ajuntament de Sineu en la prestació del servei de policia tutor a l'IES Sineu, ja que aquest és un centre educatiu que rep alumnes de nou municipis de la Mancomunitat del Pla, amb un nombre aproximat de 860 persones de població escolar.

+ VIST