El Pi diu que el nou Pla d'Equipaments Comercials «perjudica el comerç de proximitat»

El Pi ha reunit també el Consell General de la formació per repassar els temes d'actualitat política. | El Pi

Palma |

El Pi ha denunciat aquest dissabte que el nou Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA) «perjudica greument el comerç de proximitat i que presentarà al·legacions per evitar que afavoreixi la instal·lació de grans superfícies». L'objectiu de la formació, segons han assegurat, és «preservar el sector perquè continuï sent el veritable dinamitzador i vertebrador econòmic i social de la vida dels pobles i ciutats».

El conseller del Pi al Consell de Mallorca, Antoni Amengual, ha comentat que «la setmana vinent presentarem al·legacions al PECMA perquè volem canviar les zones establertes i rebaixar considerablement les cabudes màximes dels establiments comercials; així com altres qüestions més tècniques». En aquest sentit, ha defensat la importància de la consciència del fet insular i del consum de territori enfront de les mesures liberalitzadores europees que «aposten per la globalització i els grans centres comercials».

Taula rodona

En una taula rodona organitzada per la formació política, i que ha comptat amb la participació del president d'AFEDECO, Rafael Ballester i el vicepresident de PIMECO, Jaume Rivera, el conseller d'El Pi també ha afirmat que «el PECMA és un instrument necessari que ha d'ordenar una activitat cabdal per Mallorca però no a qualsevol preu».

Segons Amengual, «Mallorca no necessita ni un metre quadrat més de grans superfícies, sinó revitalitzar els centres urbans, potenciar els mercats municipals i reordenar els establiments en zones turístiques». El Pi ha reunit també aquest dissabte el Consell General de la formació per repassar els temes d'actualitat política.

+ VIST