Dones Juristes de Catalunya presenten ‘No afluixis la llengua’, contra el llenguatge sexista

|

L’Associació Dones Juristes de Catalunya presentarà un blog de vuit capítols, en format vídeo, contra el llenguatge sexista per a l’adolescència. Ho farà el proper dia 2 de març a la Bonnemaison (Barcelona) sota el títol ‘No Afluixis La Llengua’. Participaran a l’acte Bel Olid, escriptora, traductora, i professora de llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Irene Yúfera, lingüista del grup de recerca EDAP (Estudis del Discurs Acadèmic i Professional) de la Universitat de Barcelona.

L'Associació Dones Juristes explica en un comunicat que «les desigualtats de gènere i les violències masclistes en la població jove són més que evidents», ja que es pot trobar a molts elements del nostre dia a dia com a la publicitat, la música, el llenguatge o inclús als mitjans de comunicació.

Defensen, per tant, que el llenguatge és una construcció social que reflecteix la nostra manera d’entendre, veure i  analitzar la realitat que ens envolta.

‘No afluixis la llengua’ vol aportar eines metodològiques i continguts per identificar el  llenguatge sexista i facilitar un espai de coneixement, informació i reflexió a la població jove, en particular, per alertar-los dels riscos de la utilització d’un llenguatge sexista i dotar-los de recursos, eines i pràctiques lingüístiques no sexistes i inclusives, que els ajudin a integrar la igualtat i l’equitat com a valors imprescindibles per assolir una societat  igualitària i sense discriminacions.

El vlog es divideix en vuit capítols, el primer es presentarà el 2 de març a La Bonemaison, i s'emetran a Youtube cada 15 dies a partir del 7 de març. Als vídeos es parlarà de, entre d’altres, manspreading, de la música, de la publicitat sexista, dels genèrics, de la comunicació no verbal i dels mitjans de comunicació.

+ VIST