Podemos demana un sistema per acostar el català als sanitaris nouvinguts

|

El Grup Parlamentari Podemos ha registrat aquest dijous una proposició no de llei (PNL) en la qual demanen, entre altres coses, la creació «d’un servei de benvinguda» per a professionals sanitaris nouvinguts a les Balears que inclou un «acolliment lingüístic» que té com a objectiu acostar la llengua catalana a aquest col·lectiu. Les diputades de la formació Laura Camargo i Marta Maicas han presentat aquesta iniciativa, així com altres dues relatives a la creació d'un observatori de desigualtats en salut per a la Comunitat autònoma i a la promoció de la dieta mediterrània.

Segons ha explicat Camargo, la intenció és crear un protocol d'acolliment de professionals sanitaris que els ajudi en la seva instal·lació a les Balears perquè la gent de fora pugui treballar en «les millors condicions i així fidelitzar la plantilla sanitària».

A més del servei per acostar el català als professionals no catalanoparlants mitjançant cursos, la proposta inclou mesures a nivell general en contra de les retallades realitzades en «l’època fosca del PP». Així, proposen completar tots aquells serveis que sigui possible la falta de personal i que es redueixi la taxa d'interinitat per estabilitzar les plantilles amb la convocatòria d'oposicions.

Entre altres millores, també cerquen que els contractes d'interinitat siguin més estables, de mínim d'un any o el reconeixement de la doble insularitat per a Eivissa i Menorca, com ja es fa a Formentera.

Respecte a l'observatori de desigualtats a salut, Maicas ha explicat que la seva intenció és que sigui «un instrument de formulació i avaluació de polítiques públiques i accions socials per avançar en l'equitat en salut i el benestar social».

+ VIST