El Consell obre una ronda de reunions per explicar la zonificació del lloguer turístic

El Consell obre una ronda de reunions per explicar la zonificació del lloguer vacacional. | E.P.

| Palma |

Aquest dilluns, 12 de febrer, començarà la roda de reunions que duran a terme el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, per explicar la primera proposta de zonificació del lloguer vacacional de l'illa.

Com ja es va anunciar, l'aprovació inicial del document només suposava «l'inici del període de consultes i s'animava a tota la gent implicada a fer propostes per millorar el document», segons ha explicat la institució insular.

Amb aquestes reunions que es duran a terme en diversos municipis de Mallorca, s'exposarà la proposta i després escoltarà les persones assistents per resoldre els dubtes que puguin anar sorgint.

Així mateix, la primera trobada serà en les Escolàpies de Sóller aquest dilluns a les 19.00 hores. L'endemà passat, el dimecres 14, es reuniran amb els veïns d'Alcúdia a l'Auditori, també a les 19.00 hores. El dilluns 19 de febrer, Ensenyat i Garrido es desplaçaran fins a Santanyí. També estan previstes reunions a Pollença i Llucmajor.

'Ciutat per qui l'habita' s'ofereix a fer la zonificació

D'altra banda, la plataforma 'Ciutat per qui l'habita' s'ha ofert a realitzar la zonificació del lloguer turístic «de manera gratuïta», davant la iniciativa de l'Ajuntament de Palma d'externalitzar l'estudi a una empresa privada amb un cost de 20.000 euros.

A més, el moviment veïnal ha recordat que «ja hi ha zonificació a Palma gràcies al PGOU de Palma, per exemple, S'Arenal i Cala Major ja són zones eminentment turístiques».

+ VIST