Un total de quaranta-cinc joves més es beneficien del programa SOIB JovesQualificats

|

L'Ajuntament de Palma ha contractat 45 joves aturats amb estudis superiors perquè treballin durant set mesos en diverses àrees del Consistori a través del programa SOIB JovesQualificats. Segons ha explicat la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria aquest dimarts, el projecte, que permetrà als joves obtenir un primer treball en el seu àmbit d'estudis, compta amb un pressupost de 791.605 euros i cobreix els costos salarials a jornada completa.

Concretament, els joves treballen a les àrees de Turisme, Comerç i Treball, Benestar i Drets Socials, Habitatge, Ecologia, Sanitat i Consum, Urbanisme, Esports, Participació Ciutadana, Seguretat Ciutadana i Cultura. Entre els projectes que hauran de desenvolupar es troben realitzar campanyes de sensibilització cap al petit comerç a les escoles de Palma, realitzar un pla de control de plagues urbanes o fer un diagnòstic d'habitatges socials.

L'última convocatòria de SOIB Jove Qualificats compta amb un pressupost global de 15,1 milions d'euros repartits en les ajudes per a la contractació a aquest col·lectiu en el sector públic instrumental (6,1 milions d'euros) i per a la contractació a través d'entitats locals (9 milions d'euros).

Amb aquestes ajudes es preveu que es beneficiï a més de 800 joves aturats a totes les Illes. El perfil per poder accedir és ser jove menor de 30 anys, desocupat, amb uns nivells d'estudis universitaris o un grau superior de formació professional, que no hagi tengut cap experiència professional en el seu àmbit dels estudis cursats i que estigui inscrit en el SOIB Jove.

+ VIST