El Govern espanyol convoca ajudes per arreglar infraestructures afectades pels temporals

|

El Govern espanyol ha convocat ajudes per un total de 77.205.107,57 euros per arreglar les infraestructures perjudicades pels temporals del 2016 i 2017 a través del Ministeri espanyol de Presidència i per a les Administracions Territorials, a través de la Secretaria d'Estat per a les Administracions Territorials a les quals es podrà cursar sol·licitud fins al 27 de desembre.

La convocatòria d'ajudes està prevista en els acords del Consell de Ministres de 9 i 23 de desembre de 2016 i en el Reial decret Llei 2/2017 i permetrà sufragar el 50 per cent del cost de reparar o substituir infraestructures, equipaments i instal·lacions i serveis de titularitat municipal, així com de la xarxa viària de les diputacions provincials, consells insulars i comunitats autònomes.

Amb aquestes ajudes, que aquest dilluns publica el Butlletí Oficial de l'Estat, es finançarà la reparació de les infraestructures locals afectades per inundacions, pedra, episodis de nevades i fenòmens costaners registrats durant els mesos de juliol, novembre i desembre del 2016 i gener del 2017 a la zona que va ser declarada com a «afectada greument per una emergència de protecció civil».

En concret, les inundacions afectaren a la fi de novembre i principis de desembre de 2016 a Cadis, Huelva, Màlaga, Castelló, València i Alacant. Les tempestes de pedra durant juliol del 2016  afectaren Badajoz i les inundacions entre el 17 i el 23 de desembre al País Valencià, Múrcia, Illes Balears, a Almeria i Albacete. D'altra banda, els episodis de nevades, pluges i fenòmens costaners afectaren entre el 15 i el 23 de gener del 2017 al País Valencià, Múrcia, Illes Balears i a la província d'Albacete.

Per poder optar a aquestes ajudes, les entitats locals afectades disposen fins dia 27 de desembre per remetre les seves sol·licituds de finançament, a través de l'aplicació informàtica Aura2017 disponible al portal d'entitats locals i, en el cas de comunitats autònomes, al portal de comunitats autònomes.

+ VIST