Mae de la Concha reconeix la seva intenció d'entrar dins el Govern

|

La diputada Mae de la Concha ha evitat opinar sobre la possible entrada de Podem al Govern durant l'acte de proclamació com a nova secretària general del partit i ha apel·lat a la necessitat de millorar la comunicació entre illes per a treballar «de forma més activa». De la Concha ha explicat que l'entrada al Govern dependrà del que sigui millor pel «bé comú» tot i que ha assegurat que «en política cal tenir com més possibilitats obertes millor».

Malgrat el «convenciment» de l'ara secretari general, Alberto Jarabo respecte a formar part del Govern, la diputada ha manifestat ser partidària de consensuar les decisions. «No vaig voler especificar-ho en el meu programa. És un debat que s'ha d'obrir a totes les bases», ha afegit. En canvi, de la Concha ha aclarit que sí que té intenció d'arribar a governar, ja que «si no governam, no podrem canviar les lleis, només podrem posar a debatre i denunciar situacions d'injustícia i corrupció».

Sobre si ja ha pensat quan reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, la secretària general ha comentat que «avui és un dia per celebrar» i que «ja hi haurà temps després de posar en marxa l'agenda i de donar prioritats». Així mateix, també ha explicat que, tot i que li ha semblat «excel·lent» les funcions de Laura Camargo com a portaveu parlamentària, de la Concha ha declarat que la seva continuïtat dependrà de la decisió que es prengui en el Consell Ciutadà de Podem a les Balears.

Durant l'acte, celebrat a la seu de Podem i en el qual han assistit, entre d'altres, Jarabo i el diputat Juan Pedro Yllanes, la secretària general ha reconegut que li hauria agradat que els altres tres candidats haguessin acudit a la roda de premsa. En la disputa per la Secretaria General, la diputada Mae de la Concha ha obtingut un total de 751 punts (el 47,56 per cent del total); la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha estat la segona més votada amb 657 punts (el 41,61 per cent). Per la seva part, els aspirants Cristina Gómez i Jorge Sans han rebut 122 i 49 punts, respectivament.

+ VIST