Abril: «Acompanyam fraternalment el poble germà de Catalunya i la seva demanda de democràcia»

MÉS per Mallorca

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha assenyalat aquest dilluns que acompanyen «fraternalment el poble germà de Catalunya i la seva demanda de democràcia» i ha condemnat la persecució de les urnes, empreses i mitjans de comunicació.

Abril ha recordat que tot «va començar amb un Estatut, el de 2006, aprovat pel Parlament, refrendat per les corts espanyoles i per referèndum, i tombat pel Tribunal Constitucional a instàncies del PP».

David Abril també ha comentat que des de llavors i amb l'excusa de la crisi, «hem viscut un procés de recentralització sense precedents en la democràcia, que fa que reivindicar avui qüestions contemplades a un Estatut de les Illes Balears aprovat en època de Jaume Matas sigui un plantejament revolucionari».

El portaveu ecosobiranista ha posat diferents exemples com ara reclamar una policia autonòmica, tal com s'especifica a l'article 33 de l'Estatut o, assegurar el dret a la salut universal (article 25), «com va fer aquest govern retornant la targeta sanitària». Altres temes pendents i que també haurien de ser prioritaris, tal com explica Abril són: la competència exclusiva en ordenació del litoral que recull l'article 30 o la competència executiva en cogestió portuària i aeroportuària i la gestió del domini públic marítim terrestre. Així com exigir el compliment de les inversions estatutàries, contemplada en la disposició transitòria 9a.

+ VIST