«L'objectiu és alçar la veu perquè tothom es pugui expressar dignament»

Una cinquantena de persones es reuneixen per fer un clam per la llibertat d'expressió

|

Prop d'una cinquantena de persones es reuniren aquest passat divendres a Bunyola, als estudis de gravació Ona, per «retre homenatge» a la llibertat d'expressió. La iniciativa que du per nom 'Clam per la llibertat d'expressió' té com a objectiu «alçar la veu per defensar que tothom es pugui expressar lliurement  i dignament», segons explicà el productor Miquel Brunet.

En la trobada, on es dugué a terme l'enregistrament i filmació d'aquest 'Clam per la llibertat d'expressió' en forma de rap reivindicatiu i elaborat pel glossador Mateu Xurí. Entre molts altres, hi participaren des d'actrius com Maria Bauçà; activistes, com Maria Antònia Oliver i músics com Biel Majoral. Persones de totes les edats i de diferents esferes es reuniren ahir per posar la primera fita a aquest homenatge la llibertat d'expressió. «Un gest que vol respondre a la fragilitat que ha propiciat atacats com els dels Titellaires empresonats a Madrid, les sentències judicials al raper mallorquí, Josep Valtonyc; la llei mordassa que limita la participació a les xarxes, etc.»

Així mateix, entre el rap i la cançó reivindicativa, es llegí l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans per fer valdre aquest dret fonamental. El film, que serà publicat pròximament a les xarxes, vol ser «el més dinàmic i universal possible». De manera que pugui tenir continuïtat a través de les xarxes i fet pel qual serà traduït a més de cinc idiomes, entre d'altres l'esperanto.

+ VIST