Es recupera la població de milanes amb 115 parelles reproductores

|

Els agents de Medi ambient han localitzat setze nous nius de milana en el que duim de 2017. En total han controlat 44 nius, antics o nous, en els quals hi ha hagut un mínim de 36 parelles. Respecte als nius nous, alguns corresponen a un canvi d'ubicació d'una parella i uns altres a parelles noves o no detectades fins enguany, segons ha informat la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat.

Estadísticament, i en comparació d'anys anteriors, la població mallorquina de milana pot situar-se per sobre de 85 parelles. La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca avalua que la població de les Balears (limitada a Mallorca i Menorca) és de més de 115 parelles reproductores, fet que indica que la recuperació d'aquesta espècie ha estat efectiva.

Amb la col·laboració entre el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i el Servei d'Agents de Medi ambient, i el suport material d'Endesa, un exemplar ha estat anellat (amb marca de lectura a distància) i equipat amb un emissor de seguiment per satèl·lit per al seu posterior alliberament aquest mateix dimecres.

Igualment, enguany s'han registrat dues o tres baixes per intoxicació (ús clandestí de verins o mort per raticides), que estan en curs de recerca, i la mort d'un exemplar en els aerogeneradors de Maó, a part de constatar molèsties en els nius.

+ VIST