La Nit dels Perseids, l'esdeveniment astronòmic de l'estiu

Per segon any consecutiu, l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE) organitza dues nits on la pluja de Perseids –popularment conegudes com a Llàgrimes de sant Llorenç– es converteix en l’absoluta protagonista.

Des de dos indrets privilegiats com són Castell de Bellver (11 d’agost) i les Cases de Galatzó, a Calvià (12 d’agost), es podrà contemplar el fenomen en condicions òptimes i en companyia d’especialistes. Després de l’exitosa experiència de l’any passat –les entrades s’exhauriren al cap de poques hores– l’IMCE convida no només a veure, sinó a viure, la pluja dels Perseids en una experiència a la que s’hi incorporen tot un seguit d’activitats complementàries que ajudaran els assistents a comprendre millor aquest espectacular fenomen astronòmic.

Programa:

  • Divendres, 11 d’agost, serà al Castell de Bellver. El vespre començarà amb una introducció al fenomen dels Perseids i a continuació es faran sessions explicant les constel·lacions d’estiu; una sèrie de projeccions al planetari mòbil, a les quals un expert explicarà les constel·lacions, la Lluna o els objectes del cel profund (nebuloses, galàxies i cúmuls). El plat fort serà després amb l’observació de la pluja de meteors a ull nuu i per telescopi, i l’stargazing (explicació del cel), sempre amb l’ajuda dels experts de l’IMCE.
  • Dissabte, 12 d’agost, serà a la Finca Pública de Galatzó, on s’accedirà en busos llançadora des del Palau d’Esports de Calvià. A les cases, un espai privilegiat per l’escassa contaminació lumínica, s’hi farà el curs Les constel·lacions d’estiu...i més coses a càrrec de Lluc Mas, president de l’IMCE; així com una visita guiada a les cases i una explicació introductòria al fenomen de la pluja de meteors i observació amb telescopis. La nit serà acompanyada amb la música de Txalaparta i el grup Anaquiños.

Les inscripcions podran fer-se a través del web imce.es.

+ VIST