Òmnium anima a denunciar els atacs de l'Estat espanyol al referèndum

Es pot consultar el video de la campanya d'Òmnium Cultural al portal de Vilaweb.

|

Òmnium Cultural ha obert un canal informatiu mitjançant l’aplicació de xat WhatsApp, segons informa Vilaweb, amb un objectiu: «Denunciar al món els atacs a la democràcia que fa i farà l’estat espanyol», en relació amb la convocatòria del referèndum de l’1 d’Octubre. Òmnium vol aprofitar aquesta eina com a mecanisme de denúncia i mobilització amb accions arreu del país.

Per activar el canal, l’usuari ha de desar el número de telèfon 696 000 699 a l’agenda de contactes personal i obrir-hi un xat. La conversa començarà quan s’hagi enviat la paraula ‘democràcia’ al número d’Òmnium. El canal es pot fer servir per a compartir informació i per poder organitzar-se «en cas de necessitat», tal com indica Òmnium.

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d’història al servei de la llengua, la cultura i el país. L’organització té més de 65.000 socis i 40 seus repartides per tot el país. El seu president, Jordi Cuixart, afirma que el context actual els porta a tenir un paper actiu en la construcció d’un nou estat, la República catalana.

+ VIST