«Son Reus acaba essent el botxí dels animals abandonats»

|

L'Associació SOS Mascotes Mallorca ha assegurat aquest dimarts que el Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus «acaba essent el botxí» dels animals abandonats i ha exigit «solucions» a la regidora de Benestar Animal, Neus Truyol.

L'entitat qualifica «d'obsoleta» la llei 1/92 de protecció dels animals que viuen en l'entorn humà, que estableix que transcorreguts els terminis legals per a la recuperació dels animals (vuit dies per a animals abandonats i 15 dies per a animals vagabunds), els animals podran ser cedits a tercers o bé sacrificats. SOS Mascotes creu que va ser «una bona llei» però «necessita alguns canvis».

«Els particulars, voluntaris i associacions que acudim diàriament a Son Reus som coneixedors de l'estat en el qual molts animals ingressen. Molts entren sense vacunes, sense xip, ferits, malalts, atropellats i diversos maltractats», ha recalcat l'associació, que ha assenyalat que quan això passa es mobilitzen «per reunir mitjans econòmics i veterinaris per rescatar in extremis a aquests animals i treure'ls de Son Reus per intentar recuperar-los i donar-los una família». No obstant això, des del centre els indiquen que no es pot treure a l'animal «perquè cal complir amb la llei».

Davant això, SOS Mascotes Mallorca ha demanat a Truyol «millores per als animals», ja que «Son Reus acaba essent el seu botxí». Asseguren que es deu a «falta de veterinaris», de personal i de mitjans (expliquen que no hi màquina de rajos X o que hi ha un gran volum d'animals que entren al centre), o que exigeix una «dedicació i control veterinari 24 hores del qual Son Reus no disposa». L'associació ha emplaçat a la regidora a «promoure juntament amb resta de partits polítics solucions eficaces i contundents per evitar que innocents segueixin morint sols i sofrint».

+ VIST