Mobilitat amplia els dies de servei dels taxistes durant els mesos d'estiu

|

L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma ha decretat que els taxistes puguin quedar exempts dels dies de lliurança previstos per a les llicències que estan adscrites a la jornada de 19 hores durant els mesos de juliol i agost.

Segons ha explicat el Consistori, aquesta mesura se suma a la que ja s'aplica a les llicències que tenen jornades de 16 hores, que, des del juny passat i fins a setembre, també queden exemptes dels tres dies de lliurança previstos de forma ordinària. L'objectiu és ampliar la cobertura del servei del taxi per «satisfer» la demanda estival i augmentar la disponibilitat de vehicles, a més de donar resposta a les peticions del sector.

La condició és que els dies que teòricament haurien de tenir lliure però que ara poden treballar no podran iniciar el seu servei a l'aeroport, el port, la zona de la Platja de Palma i a l’aturada de Ca Pastilla per incrementar el nombre de taxis en la resta de la ciutat. La mesura afecta a les lliurances que es transformen en dies de treball i, també, durant juliol i agost, al cap de tres dies de treball mensuals immediatament posteriors a les teòriques o nominals lliurances.

A partir de setembre, les llicències de 16 hores mantindran l'exempció, mentre que a les de 19 hores els hi revocarà aquesta mesura i tornaran a tenir tres dies lliures, aquells que els hi corresponen durant els mesos menys intensos de l'estiu (juny, setembre i octubre).

+ VIST