Creen un mapa literari del món

Ara que s'apropa el Dia Mundial del Llibre surten iniciatives per visibilitzar la importància que ha tengut al llarg del temps la literatura i promoure el seu consum.

Aquests darrers dies hem pogut veure com s'ha viralitzat un mapa del món a mode d'infografia realitzat per un usuari de Reddit amb alguns dels llibres més representatius del món per territoris, d'acord amb el seu punt de vista.

Un viatge pel món a través de la literatura

L'usuari Backforward24, al costat d'un grup d'acadèmics de Reddit, van recol·lectar informació valuosa i contrastada. Encara que com amb qualsevol projecte d'aquest tipus, hem d'entendre que cal establir primer un criteri i que no és fàcil compilar una llista que faci justícia a tota la tradició literària d'un territori a través d'una sola obra. No obstant això, el creador ha aclarit, arran de les crítiques d'altres usuaris amb nacions no representades, que l'objectiu «no era escollir un llibre per a cada cultura, com el Tíbet, Flandes, Sibèria o Catalunya. El mapa està creat de la manera més vistosa i general possible».

Aquí us deixam els mapes. Podeu llegir el llistat de llibres recollits per aquesta iniciativa en aquest enllaç.

+ VIST