Les primeres imatges del geòleg Xisco Gràcia sa i estalvi

L'explorador creia que feia cinc dies que s'havia perdut

Xisco Gràcia és escoltat pels GEAS que s'han encarregat del rescat.

|

El compte de Twitter del servei 112 de les Illes Balears ha publicat les primeres imatges del geòleg Xisco Gràcia sortint sa i estalvi ?pel seu peu, tot i que amb ajuda? de la cova de Manacor on duia 48 hores atrapat. Entre aplaudiments i crits d'alegria, Gràcia ha tocat terra novament, després d'haver passat dos dies a l'interior de la cova de Sa Piqueta.

L'home desaparegut estava bussejant amb diversos companys quan es va quedar sense aire a les bombones. Per aquesta raó, el seu grup va decidir que esperàs en una cavitat de la cova amb aire, mentre que la resta anaven a cercar més bombones i a demanar ajuda. Però quan els companys varen tornar, el bussejador no era allà on l'havien deixat.

Final feliç

Des de dissabte, quan es va rebre l'avís a les 23.18 hores, estava activat el protocol de recerca. Més de 60 persones han fet feina en el rescat, i una màquina perforadora ha treballat tota la nit de diumenge i bona part d'aquest dilluns perforant la roca per tractar d'accedir a la cova de Sa Piqueta, on es trobava l'explorador.

Finalment, i gràcies a l'esforç dels seus companys espeleòlegs, la Guàrdia Civil l'ha pogut treure de la cova en bon estat, tot i que ell havia perdut la noció del temps i creia que feia cinc dies que s'havia perdut, quan no arribava als tres. El geòleg ha abandonat en ambulància la zona, i ha estat conduït a Son Espases, on restarà en observació.

+ VIST