ISIS reconeix l’autoria de l’atemptat del Parlament britànic

L’autor de l’atemptat d’aquest passat dimecres devora del Parlament britànic ha estat identificat.

|

L’autor de l’atemptat d’aquest passat dimecres devora del Parlament britànic ha estat identificat per les autoritats com Khalid Masood, un britànic de 52 anys nascut a la localitat anglesa de Kent i sense antecedents per delictes de terrorisme.

Masood «no era objecte de cap recerca actual i no existia informació d'Intel·ligència que revelés la seva intenció de provocar un atemptat terrorista», segons Scotland Yard. Masood hauria utilitzat «diversos àlies»sí tenia «condemnes prèvies», encara que per delictes aparentment aliens a l'activitat terrorista, com assalts, possessió d'armes i desordres públics.

La seva primera condemna data de l'any 1983, quan va ser acusat de danys, i l'última va ser dictada al desembre del 2003, per «possessió d'un ganivet». 
Masood precisament va utilitzar un ganivet per apunyalar a un agent en els voltants del Parlament britànic. L'atac va concloure amb la mort de tres persones (entre elles l'agent apunyalat), a més del mateix terrorista, que va ser abatut pel guardaespatlles del ministre de Defensa. A més, al voltant de 40 persones van resultar ferides. L'atemptat ha estat reivindicat per l’ISIS. Segons l'agència Amaq, afí a l'organització terrorista, l'atac va ser comès per un «soldat de califat» que seguia les directrius marcades pel grup.

+ VIST