Incerta Glòria es podrà veure en català a Palma

|

Segons ha pogut saber dBalears, la pel·lícula Incerta Glòria, basada en la novel·la homònima de Joan Sales, dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Isona Passola, es podrà veure en català a Mallorca.

A Palma arribaran dues còpies de la pel·lícula que s'estrena el proper 17 de març, una en la versió catalana i una altra en versió castellana.

La novel·la de Joan Sales ha estat traduïda a més de 20 llengües i l'any 2014 va ser declarada pel setmanari britànic The Economist com un dels 10 millors llibres de ficció publicats en anglès aquell any.
La pel·lícula està dirigida per Agustí Villaronga, que compta amb l'equip que va produir l'èxit sense precedents del cinema català, Pa Negre. Els protagonistes de la pel·lícula són Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí i compta amb la col·laboració especial de Luisa Gavasa, Terele Pávez, Fernando Esteso i Juan Diego.

El guió és de Coral Cruz i del propi Villaronga, la fotografia de Josep M. Civit, la direcció artística d'Ana Alvargonzález, el muntatge de Raúl Román, el càsting de Pep Armengol, el vestuari de Mercè Paloma, el maquillatge i la perruqueria d'Ànima Casal, i la direcció de producció d'Aleix Castell.

Agustí Villaronga, els actors Marcel Borrás i Núria Prims la productora de la pel·lícula, Isona Passola, seran diumenge 19 de març a Palma per a presentar la producció.

Incerta Glòria es situa al Front d'Aragó l'any 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà, destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix a una enigmàtica vídua de la qual s'enamora. Carlana (Núria Prims) aconsegueix engalipar-ho per falsificar un document que la converteix en la Senyora de la comarca.

El millor amic de Lluís, Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i a canvi de no delatar-ho, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona al seu fill i a la seva dona, de la qual ell n'està secretament enamorat.

Quan Trini (Bruna Cusí) arriba al poble, no tarda a descobrir la traïció de Lluís i s'instaura entre ells un 'estat de guerra', que farà trontollar tots els seus fonaments morals. Una pel·lícula on el rerefons d'una guerra fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat.

+ VIST