Cort preveu sembrar més de 1.000 arbres en la campanya de reposició d’enguany

Cort preveu sembrar més de 1.000 arbres en la campanya de reposició d’enguany.

|

L'àrea de Parc i Jardins, depenent de la regidoria d'Infraestructures i Accessibilitat, té previst sembrar més de 1.000 unitats durant la campanya de reposició de l'arbrat del 2017, de les quals 776 seran arbrat d'alineació urbana i al voltant de 240 arbres situats a zones verdes.

Segons ha informat el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, que junt amb la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, han presentat aquest dijous matí la campanya, «la política de l'equip de govern és, com a mínim, mantenir una ràtio 1:1, és a dir, reposar tot l'arbrat que s'hagi hagut de retirar per motius de mort, malaltia o de risc per a la ciutadania».

Romero també ha afegit però, que es vol repoblar més arbrat del reposat. Així enguany als exemplars de la campanya de reposició s'hauran d'afegir els que se situaran a noves posicions obertes a diversos carrers de Palma, com en el carrer de Mir a Santa Catalina, o en el carrer de Rodríguez Méndez, a parcs com el de Son Parera i Bellver, i els nous projectes prevists com el del bosc de Sa Riera.

La campanya de reposició té caràcter anual i incorpora la reposició dels exemplars que han estat baixos durant la temporada estival, fins a inici de campanya. L'any passat els arbres retirats van representar un 1,3% del total d'unitats que hi ha a la ciutat i que és de 57.451 (33.289 d'alineació viari i 24.162 en zones verdes), a més de 3.097 palmeres (1.515 d'alineació i 1.582 en zones verdes).

La campanya de reposició va començar el passat 27 de novembre. Els exemplars de fulla caduca es planten a inici de campanya, coincidint amb la caiguda de la fulla, sent aquesta l'etapa ideal per assegurar l'arrelament dels mateixos després de la plantació. La planta catalogada com de fulla perenne o aquelles espècies de climes càlids, es reposen a final de campanya.

+ VIST