El president del Consell vol que l’aeroport de Son Sant Joan es digui Ramon Llull

Imatge de Llull. El president del Consell de Mallorca li vol posar aquest nom a l’aeroport de Palma. | M.E./Facebook

Palma |

El representats del Consell de Mallorca volen que l’aeroport de Palma, actualment anomenat de Son Sant Joan, es passi a dir aeroport Ramon Llull. Tal com ha fet públic aquesta setmana Miquel Ensenyat (MÉS), president de la institució insular, a través del seu Facebook, mitjançant una carta a institucions públiques i entitats de la societat civil, «esperam replegar suports perquè el doctor il·luminat i el creador del català literari tengui un reconeixement perpetu en el 700 aniversari de la seva mort».

Segons Ensenyat, la proposta «espera lligar tradició i modernitat». «La infraestructura més important de la Mallorca contemporània portarà el nom del mallorquí més universal. D’aquesta manera, trencaríem els tòpics de Mallorca com a destí de sol i platja i cada vegada que s’anomenàs l’Aeroport Ramon Llull faria referència a un dels pensadors més importants de l’Edat Mitjana».

Gestió insular

La decisió final de canvi de nom estarà en mans d’AENA i del Govern espanyol. Així, a banda del canvi de nom, Ensenyat ha reclamat «poder decidir sobre les nostres ports i aeroports. Només tenint les eines adequades podem gestionar més a prop i millor a favor dels mallorquins i les mallorquines».

+ VIST