El Govern aprova el nou decret de llengües estrangeres que s'aplicarà el proper curs

|

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el nou decret de llengües estrangeres que s'aplicarà el proper curs i que s'ha realitzat «des del principi d'igualtat» respectant l'autonomia dels centres educatius a la recerca de millorar les competències lingüístiques de l'alumnat i la formació de docents.

Així,segons el Govern, els centres educatius comptaran amb un ampli marge d'autonomia per elaborar el seu propi projecte lingüístic, el qual hauran de penjar a la web per a coneixement general. Els centres podran impartir fins a dues assignatures no lingüístiques en llengua estrangera (anglès), una de les quals requerirà autorització de la Conselleria.

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha informat en roda de premsa del decret després del Consell de Govern i ha defensat que el decret ha tengut «un llarg recorregut», ha passat per la taula sectorial, s'ha aprovat per unanimitat del Consell Escolar i «d'acord» amb el Consell Consultiu.

March ha exposat que s'han «seguit una mica les recomanacions assumibles del Consell Consultiu que milloraven el decret», en al·lusió a les crítiques d'aquest òrgan sobre el principi d'igualtat del decret davant la llibertat que dóna als centres per a la impartició de la llengua estrangera.

«La uniformitat no és igualitària. No volem centres de primera i segona, volem centres diversos, però cada vegada més forts en competències lingüístiques, en català, castellà i en una llengua estrangera», ha apuntat, finalment, el conseller.

+ VIST