El Consell destinarà 20 milions als municipis «per revitalitzar l’economia local de Mallorca»

Reunió amb els representants dels ajuntaments de Mallorca per explicar el Pla Especial d'Inversions Financerament Sostenibles. | Arxiu UH

|

El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, i el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, acompanyats pel director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han presentat aquest divendres als alcaldes de tots els municipis de Mallorca el Pla Especial d'Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017. Aquest cerca la revitalització de l'economia de les localitats mallorquines a través de projectes d'optimització del consum d'aigua; estalvi energètic i implantació d'energies renovables; d'eliminació de barreres a l'accessibilitat universal i de millora de l'estat de les xarxes locals de carreteres.

Font ha manifestat que «seguim apostant i estant al costat dels municipis de l’illa a través d'aquest Pla Especial de 20 milions d'euros, al mateix temps que contribuïm a la revitalització de l'economia local de Mallorca».

Per altra banda, Bonet ha assegurat que «per primera vegada es destinarà part del superàvit per injectar 20 milions d'euros a l'economia de Mallorca, i a més, es farà a través dels ajuntaments, l'administració més propera a la ciutadania».

Cinc projectes per municipi

Cada ajuntament o entitat local menor podrà presentar un màxim de cinc projectes d'obra d'una quantia igual o superior a 15.000 euros per a les finalitats esmentades anteriorment. Aquest Pla s’aprovarà durant la sessió del ple del Consell de Mallorca del pròxim 14 de juliol.

+ VIST