Un total de 104 famílies ja cobra la renda social

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha indicat que cada família beneficiària té una mitjana de 3,9 membres. | E.P

|

Un total de 406 persones de 104 famílies de les Balears -101 de Mallorca, dues de Menorca i una d'Eivissa- ja cobra la renda social garantida, una mitjana de 671 euros per unitat familiar, segons han informat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago.

La cap de l'Executiu ha assegurat que la renda representa «una de les polítiques de la qual ens sentim més orgullosos» i ha indicat que cada família beneficiària té una mitjana de 3,9 membres.

1600 sol·licituds, 174 denegades
Segons Armengol, les xifres d'aquest primer mes i mig demostren que «anam per molt bon camí». Així, la presidenta ha concretat que s'han registrat prop de 1.600 sol·licituds -1.250 al maig i la resta al juny- i que el nombre de sol·licituds denegades és 174 (per existència d'ingressos o no portar residint a les Balears almenys tres anys).

Pensió d'aliments com a ingrés únic

D'altra banda, s'ha destacat el cas de les dones que tenen com a únic ingrés la pensió d'aliments i que per accedir a la renda era condició no tenir cap ingrés. Segons la consellera, «comença a haver-hi un nombre important de dones en aquesta situació», per la qual cosa s'ha discutit en Consell de Govern la possibilitat de modificar aquest requisit «i que fossin famílies amb ingressos inferiors a la renda social» de manera que aquestes dones rebrien la part corresponent complementària de la renda.

El perfil dels sol·licitants
Santiago ha explicat que «el 79% de les sol·licituds ha provingut de famílies de nacionalitat espanyola» i que de moment el perfil del beneficiari és una parella amb fills o una dona amb dos o tres fills, per la qual cosa existeix un «component femení important».

+ VIST