El Ministeri d'Educació requereix March per «incomplir la normativa bàsica estatal»

La resolució que motiva el requeriment assenyala que «no s'estableix l'aplicació de cap prova específica» d'avaluació final d'etapa. | Arxiu

|

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha requerit a la Conselleria d'Educació i Universitat per «l'incompliment de la normativa bàsica estatal» que regula l'avaluació final de l'etapa d'Educació Primària (EP).

En concret, el requeriment es dirigeix contra la resolució del conseller d'Educació i Universitat, Martí March, de 12 de maig de 2016, per la qual s'estableix l'informe final d'Educació Primària (EP) i es crea la Comissió Externa de Valoració d'aquest informe dels alumnes de sisè curs dels centres docents no universitaris en els quals s'imparteixen aquests ensenyaments durant el curs 2015-2016.

Manca d'una prova real
La resolució que motiva el requeriment assenyala que «no s'estableix l'aplicació de cap prova específica» d'avaluació final d'etapa; per tant, no existeix «un model de prova elaborat per l'Administració educativa».

Així, el Ministeri explica que es determina el lliurament a l'alumnat d'un informe final que recull el resultat de l'avaluació contínua i no els resultats de la prova específica, sense «el valor d'avaluació externa». En el mateix sentit, s'afirma que tampoc s'apliquen els qüestionaris de context, dirigits a pares, alumnes i professors, «que serveixen per adequar els resultats de les proves als indicadors socioeconòmics i culturals específics de cada centre».

+ VIST