March reclama la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d’Educació sobre la LOMQE

El Conseller d’Educació ha enviat aquest dimecres una carta reclamant la reunió al ministre d’Educació, Cultura i Esports

Francina Armengol i el conseller Martí March després d'una reunió amb el sector educatiu de les Balears. | CAIB

La Conselleria d’Educació i Universitat ha enviat aquest dimecres una carta al ministre d’Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, on se sol·licita oficialment per part del conseller, Martí March, la convocatòria urgent i extraordinària de la Conferència Sectorial d’Educació amb un únic punt d’ordre del dia: la valoració de la situació actual del procés d’implantació de la llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) a cada territori i, en el seu cas, l’adopció dels acords oportuns al respecte.

La carta fa referència al fet que l’aplicació d’aquesta normativa obliga a les administracions autonòmiques a forçar els seus procediments i està generant una enorme conflictivitat a tota la comunitat educativa. Qualifica la llei com a un «despropòsit perquè s’està improvisant dia a dia i bona prova d’això en són tant el Reial Decret de currículum com l’anomenat Reial Decret d’Especialitats».

March remarca que «es tracta d’una reforma injustificada, que no agrada a ningú i que, fins i tot els seus promotors l’apliquen resignats sabent que està condemnada a fracassar». El conseller assenyala que «és un moment decisiu, en el que encara és possible evitar mals majors, d’aquí la nostra crida a la reflexió. Tots sabem que aquesta reforma no compta amb el suport de la societat i també que des de moltes organitzacions polítiques, socials i sindicals ja estem treballant en una alternativa raonable. Es tracta de saber si en aquestes condicions, el govern seguirà els dictats de la raó o senzillament es limitarà a complir amb els seus propis desigs». Finalment es demana al Ministeri responsabilitat institucional en aquesta qüestió.

Reunió a Madrid del ministre i el conseller March
Per altra banda, també aquest dimecres s’ha confirmat que el pròxim 29 de juliol el ministre Iñigo Méndez rebrà a la seu del Ministeri al conseller d’Educació i Universitat Martí March. A la trobada, el conseller demanarà al ministre que es paralitzi el calendari d’aplicació de la LOMQE.

+ VIST